Per Ödberg Musik

Per Ödberg Musik

Om bloggen

Bloggen kommer framför allt att handla om min egen musik men även om svensk jazz i övrigt.

Färdigtryckt!

SkivsläppPosted by Per Ödberg Tue, January 15, 2013 21:53:36
Hej igen!

Skivan är nu färdigtryckt! Det är bara några detaljer kvar innan den börjar säljas.

Nu går det att läsa om skivan på skivbolaget, Imogena records, hemsida. På samma länk kommer man om ett kort tag att kunna beställa skivan.

Det går även att lyssna på att på ett smakprov på Soundcloud.

Passa även på att gilla Per Ödberg kvartett på Facebook.
http://www.facebook.com/Perodbergkvartett


Att plattan skulle heta Home var på flera plan en självklarhet för Per Ödberg. Bland annat för att musikerna, som han valt ut till sin kvartett, är några av de som inspirerat honom mest och betytt mest för honom i hans egen utveckling. Per, som vuxit upp i Luleå, har sedan barnsben haft möjligheten att höra på Dan Johanssons trumpetspel i bl a Norrbotten Big band. Arne Hagström var Pers linjeföreståndare då han började studera jazz på Framnäs folkhögskola och har sedan dess musicerat i flera olika sammanhang. Per upptäckte så snart han fick möjligheten att spela med trummisen Christian Sundeqvist att han i honom hittat en musikalisk själsfrände.

Med Home syftar man även på geografi. Per bor idag i Göteborg men åkte hem till Norrbotten för att spela in sin debutplatta. Musikerna är utspridda över hela riket men har Norrbotten som gemensam nämnare. Både Per och Christian har studerat på Framnäs folkhögskolas Jazzlinje, där Arne jobbat i många år. Dan undervisar regelbundet där och på senare tid har även Per undervisat där. Kollar man noga på skivan kan man se att det på sidan står Per Ödberg kvintett. Det hade man lätt kunnat ta för ett tryckfel men i det här fallet har det en mening. Musikerna som spelar på skivan må vara fyra men att det står kvintett är ett tack till familj och vänner för deras stöd. Eftersom skivinspelningen inte gått att genomföra utan dem så blir de bandets femte medlem.

En tredje mening med skivans titel är att ge uttryck för en önskan att få spela den musik som ligger närmast hjärtat. I bandets repertoar möter den nutida jazzen den äldre. Per, som har komponerat de flesta av bandets låtar, har alltid haft sitt musikaliska ideal någonstans mitt emellan bebop och den senare jazzen. Kvartettens musik fungerar, med de förlagorna, som något av en brygga mellan stilarna, dock utan att man behöver ge avkall på den musikaliska integriteten.