Per Ödberg Musik

Per Ödberg Musik

Om bloggen

Bloggen kommer framför allt att handla om min egen musik men även om svensk jazz i övrigt.

Releasekonserter i Norrbotten, recensioner och Bunkernfesten

SkivsläppPosted by Per Ödberg Fri, May 03, 2013 09:12:34

Förra helgen hade vi våra första officiella releasekonserter. Det började med konsert i Kulturens hus i Luleå.

Min uppladdning för konserten hade kunnat vara bättre. I princip hela dagen fick jag jaga reparatör till min trasiga förstärkare. Jag fick till slut kontakt med Keros elektronik. Men det blev till att hyra en förstärkare till fredagens spelning.

Lilla salen i Kulturens hus kan mycket väl vara den bästa lokal jag någonsin spelat i. Fantastiskt bra ljud, ljus och rumsklang! Att spela på hemmaplan är alltid någonting som får det att pirra lite extra. Jag brukar vanligtvis inte vara nervös, men nu när många släktingar och vänner är på plats så blir det extra spännande.

Det var recensenter från både NSD och Norrbottens kuriren på plats. De verkade, liksom vi, vara nöjda med konserten! Klicka på bilderna för att komma till artiklarna i webformat.

Här är en video från konserten i Luleå. Låten är med på vår skiva och heter: "Det står skrivet"

Konserten i Piteå blev också lyckad. Det var många bekanta ansikten i publiken och bl a studenter från Framnäs folkhögskola, som jag lärde känna i höstas då jag undervisade där. Även om det gick bra att spela och var allmänt trevligt så kommer jag framför allt att minnas en viss dam i publiken. Innan konserten så köpte hon en skiva och i pausen så ska hon ha begärt att få återköpa skivan eftersom hon tyckte att vi spelade för modernt. Det tar jag som en komplimang. Självklart fick hon återköpa skivan. Även om jag själv lyssnar på äldre musik, gärna spelar swing/bebop och gärna tar intryck av den i mitt komponerande så tycker jag inte att nyskriven musik i första hand ska tillfredsställa den som vill återuppleva. Jag föredrar om min musik uppfattas som för modern framför att den uppfattas som för daterad.

Här kommer ett klipp från Piteå-gigget. Låten är också med på skivan och den heter "Urgent".Imorgon är det dessutom dags för Bunkernfesten!

Jag kommer att medverka på minifestivalen i det nya Impro-bandet "Jungman Carlo".

Thomas Gustafsson - sax och elektronik
Viktor Reuter - bas
Per Ödberg - gitarr och loopar
Magnus Gran - trummor

Började våren 2012 som en trio. Då bestod bandet av Thomas Gustafsson, Magnus Gran och Per Ödberg. De spelade då frijazz utan något förutbestämt stilistiskt ideal. De gjorde en inspelning av sina improvisationer, som kom att utgöra grund för kompositoriska idéer.

Under vinter 2013 förstärktes bandet av basisten Viktor Reuter. Det musikaliska stoffet kom då dels att utgöras av improvisationer, plankade och bearbetade delar av inspelningen men även av kompositioner av Thomas och Per. Med Viktor i bandet så kom man att röra sig i riktning mot hur Miles Davis lät på tidiga 70-talet.

Jag kommer att skriva mer om Jungman Carlo så småningom.